Project Description

Wie wij zijn

Expeditie Onderstroom is een organisatorisch verband van professionele veranderkundigen. We weten wat ondernemerschap inhoudt, zijn uitvoerig bekend met verandertrajecten, geïnteresseerd in wat de wereld te bieden heeft en staan voortdurend in contact met mensen. Authenticiteit en betrouwbaarheid zien wij als kernkwaliteiten binnen ons team. We leggen de nadruk liever op het gedrag dat wij als professionals vertonen, dan op de harde kennis die een CV ademt. Vastlopen in een veranderproces is binnen ons team een kans om in samenspraak met collega’s een andere insteek te kiezen.

Aandacht voor context

We zijn geen academische denkers die via vaststaande modellen op afstand proberen de werkelijkheid uit een laag karton te stansen, maar enthousiaste en energieke mensen die doorhebben dat de wereld waarin wij ons bevinden contextafhankelijk is. Wat werkt, hangt af van de situatie waarin je je als organisatie bevindt.

De juiste mensen

Om erachter te komen hoe we het beste een verandering binnen een organisatie tot stand brengen, kiezen we mensen met de juiste competenties. Professionals die de vraag achter de vraag achterhalen om tot de essentie te komen. We verdienen vertrouwen door na te komen wat we toezeggen en zijn transparant in wat we voor ogen hebben. Alleen zo leren we de cultuur van een organisatie echt kennen.

Wetenschap

Daarnaast beschikken we over een wetenschappelijke kern waarop onze veranderprocessen gebaseerd zijn. We leunen fors op een wetenschappelijk bewezen principe. Een principe dat niet nieuw is, maar wel onderbelicht is gebleven. Het kroonjuweel van Expeditie Onderstroom: als mensen zich binnen een samenwerking gewaardeerd voelen, gaan zij meer hun best doen voor die samenwerking. Dat dit zo is, zal niemand verbazen. ‘Hoe’ je dat realiseert binnen een organisatie hebben wij – in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) – op een praktijkgerichte wijze geconcretiseerd.

Belofte

Omdat wij rekeninghouden met de context van een organisatie, de juiste mensen aan boord hebben en zijdelings mogen leunen op de wetenschap, doen wij een brutale belofte: we kunnen het gedrag van professionals op een positieve wijze aan laten sluiten bij de strategische doelstellingen van een organisatie. Om in dat samenspel te komen tot een bevlogen en betrokken organisatie waar iemand graag onderdeel vanuit maakt.