Project Description

De Awareness-sessie

Niet iedere organisatie kan of wil een volwaardige expeditie ondernemen samen met Expeditie Onderstroom. Om die reden hebben we ook de Awareness-sessie ontwikkeld. Een dagdeel ontvangt u uitleg en informatie over hoe cultuur- en gedragsveranderingen tot stand komen voor teams en/of afdelingen. Zo kan binnen uw organisatie het gesprek op gang komen over waarom bepaalde veranderingen niet ontstaan, ondanks dat er veel energie in wordt gestoken. De sessie heeft ook tot doel goede voorbeelden te delen over geslaagde veranderingen en impactvolle interventies en dialogen. Ons doel is om uw organisatie te inspireren tot een ander soort gesprek.

De Awareness-sessie van Expeditie Onderstroom kent drie onderdelen:

1. Hoe heeft uw organisatie het tot dusver vormgegeven? We kennen allemaal voorbeelden van interventies om veranderprocessen vorm te geven. Een inspirerende visie, een mooie e-learning module, een flitsend filmpje, een strak protocol, glanzende glossy of bijvoorbeeld een nieuwe ICT-omgeving. Toch bieden al die interventies geen garantie op succes. Het ophalen van wat nu geprobeerd is, maakt de middag van uzelf.

2. Welke principes zijn leidend om gedrag en cultuur te beïnvloeden? Hoe wij kijken naar gedrag en cultuur kunnen we als geen ander uitleggen. Wij garanderen u hierbij – zonder uitzondering – minimaal drie ‘aha-momenten’. Niet zelden komt de discussie na deze informatie in een ander perspectief en ontstaat er energie over wat wél kan werken. Tijd om aan de slag te gaan!

3. Het uitwerken van een praktische casus. Dit is het workshopdeel en geeft de deelnemers de mogelijkheid om de eerste stappen te zetten in het veranderproces nieuwe stijl. Hoe komen we nu precies tot het beïnvloeden van gedrag en cultuur en wat vraagt dat aan randvoorwaarden en concretisering? De eerste prille stappen op een eigen Expeditie worden een feit.

Wilt u meer informatie over een Awareness-sessie op maat voor uw onderneming? Neem dan contact met ons op: Contactpagina