We hebben de Masterclass Cultuur, Houding en Gedrag inmiddels meer dan 25 maal gegeven. Deelnemers beoordelen de bijeenkomst met gemiddeld een 8,3 en tot op heden zouden alle deelnemers hem zonder uitzondering aanraden aan een ander. We zijn uiteraard tevreden met dit resultaat, maar krijgen steevast wel 1 vraag terug? Hoe nu verder?

“Ik heb meer inzicht gekregen in de werking van gedrag en de beïnvloeding van gedrag. Vanuit projecten hebben we de neiging om te vaak vanuit de aanzet te willen veranderen en veel minder vanuit de waarderingskant. Daarnaast ontbreekt het te vaak aan de basis in het teamgevoel. Heel zinvol. Maar nog wel de vraag hoe ik deze kennis toepas.”

Het mechanisme van cultuur, houding en gedrag is niet iets dat met heel weinig tijd goed over te dragen is. We hebben uiteraard wel geprobeerd om zo concreet mogelijk de basics over te dragen van deze bewezen zienswijze, maar we ontkomen er niet aan om hier enkele uren voor uit te trekken. We zijn deze bijeenkomsten ‘Masterclass’ gaan noemen en zoals bekend wordt het bij een Masterclass minder praktisch dan vaak gehoopt.

Inmiddels weten we op een aantal wijzes een vervolg te geven aan onze Masterclass. De praktische producten en diensten van dit moment zetten we even op een rij.

  • Werksessie Cultuur, Houding en Gedrag. Bedoeld om het mechanisme van Cultuur, Houding en Gedrag om te zetten naar de praktijk. Teams stellen zich tijdens deze werksessie een bepaald doel en we werken heel concreet naar wat er nodig is om resultaten te bereiken. Welk type doel er wordt gesteld maakt hierbij niet zozeer uit. We doen deze sessies incompany, zodat er een daadwerkelijke hulpvraag wordt aangepakt van een bestaand team en we organiseren deze sessies voor samengestelde groepen die willen oefenen met het mechanisme van Cultuur, Houding en Gedrag.
  • Cultuuronderzoek bij organisaties. We doen cultuuronderzoek voor organisaties binnen de zorg, commerciele sector, bouw & industrie en het bredere publieke domein. We nemen daar het liefst een aantal dagen de tijd voor, maar hebben ook een quick-scan cultuuronderzoek format ontwikkeld voor een halve dag. Uiteraard stellen wij vragen die betrekking hebben op het mechanisme van cultuur, zodat we ook aanbevelingen kunnen doen om de cultuur te verbeteren of te kantelen.
  • De Waarderende Audit. Aangezien we senior auditoren in ons team hebben, die eveneens zijn geschoold op het mechanisme van Cultuur, Houding en Gedrag, bieden we Waarderende Audits aan bij organisaties. Deze Audits passen we toe in allerlei sectoren en leiden tot intrinsiek leren en verbeteren van teams. Hiermee volgen teams procedures, wet- en regelgeving beter dan voorheen, werken zij prettiger samen en zijn zij beter bestand tegen inspecties. Meer achtergrond over deze werkwijze leest u hier
  • Gerichte aanpak tot prestatie verbetering. We brengen persoonlijke drijfveren in kaart met behulp van Management Drives, matchen dat aan de omringende teamleden en de doelen van de organisatie. Vervolgens bekijken we waar de energie wel en niet ligt en hoe er concreet beter gepresteerd kan worden door medewerkers.
  • Bredere verandertrajecten. Deze is uiteraard minder concreet, maar vormt wel een wezenlijk onderdeel van onze praktijk. We worden als ‘Gids’ ingezet bij cultuurverandertrajecten. Hierbij geven wij zelf richting aan de aanbevelingen die we in een eerder stadium hebben gedaan. Dit zijn trajecten waarbij met name wordt gecoached en wordt geadviseerd over hoe de organisatie effectiever en constructiever kan worden.

Heeft u interesse in een verkennend gesprek over de mogelijkheden van Expeditie Onderstroom? Stuur ons een bericht. Bekijk daarnaast onze agenda voor deelname aan een Masterclass of werksessie.